ESP I CAT I ENGI Artefactum  I  Agenda  I  Projectes  I  Mediació  I  Creació  I  Workshops  I  Càpsules  I  Investigació  I  Contacte  I


Espectadors en residència és una comunitat d'estudi que promou espais de recerca i aprenentatge a partir del programa de residències artístiques del Graner Centre de Creació i Arts vives (feb-jun 2020). Un espai on compartir una condició activa i reflexiva amb els artistes, aproximant-nos als seus processos de creació, generant aprenentatges i desenvolupant els continguts de les nostres experiències a partir d'una recerca col·lectiva sobre les poètiques de l'espectador.


Amb la col·laboració de Graner i  el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Projectes relacionats: 
︎︎︎ Plataforma Web
︎︎︎ Escenes del confinament
︎︎︎ La paradoxa de l’espectadora
Espectadors en Residència
Mediació I El Graner
Feb-Juny 2020La pregunta amb la qual iniciar aquest viatge espectral podria ser: què fem amb les imatges que veiem?, a on ens porten?, a on les portem?, com les podem utilitzar per a afirmar un territori col·lectiu?

Espectadors en residència és una comunitat d’estudi, una banda d’espectadors inquiets o un fòrum de debats que promou espais de recerca i aprenentatge a partir del programa de residències artístiques del Graner. A través de presentacions escèniques, trobades amb artistes, lectures, debats, pràctiques compartides i projeccions, proposem un espai d’experimentació que juga amb el potencial lúdic, epistèmic i subversiu dels espectadors per apropiar-se de les matèries artístiques i reconfigurar imaginaris col·lectius.Un espai on compartir una condició activa i reflexiva amb els/les artistes, aproximant-nos als seus processos de creació, provocant aprenentatges i desenvolupant els continguts de les nostres experiències a partir d’una recerca col·lectiva sobre les poètiques de l’espectador.

Si la mirada és un òrgan que bàscula entre la passió i l’acció, una mena de sismògraf que traça mapes de relacions entre veure, sentir, dir i pensar. Quines relacions en podem explorar? Quines són les poètiques i les polítiques que ens conformen com a espectadors? Quins dispositius intervenen en les nostres maneres de veure i interpretar els treballs artístics? Com modificar-los per alliberar la imaginació dels circuits del consum i l’espectacle? Com transformar la imatge en un territori col·lectiu on afirmar les modalitats d’experiència futures?

Espectadors en residència està adreçat a qualsevol espectador/a que vulgui aproximar-se als processos artístics des d’una perspectiva activa i reflexiva. Es portarà a terme entre febrer i juny, i s’articula al voltat de dos espais de trobada:


Al saló amb… són una sèrie de trobades periòdiques amb els artistes residents del Graner on apropar-se als seus processos i metodologies de treball a través de presentacions work in progress, sessions de pràctiques compartides, converses, etc. Alguns dels artistes residents amb els quals ens trobarem en aquesta primera edició: Núria Guiu, Laida Azkona i Txalo Toloza, Pere Faura, El Conde de Torrefiel, Nyamnyam…

El cercle dels espectadors és un espai d’experimentació sobre la mirada i la condició de l’espectador. Un lloc on explorar les disposicions corporals que orienten les formes de veure, sentir i relacionar-nos amb les imatges que ens travessen.Mark

︎       ︎      ︎   ︎︎ Arte Factum
      Carrer Salvà, nº 26 

      Barcelona, 08004
︎ artefactumm@gmail.com
︎ (+34) 608595741 / 699573343

ESP I CAT I ENG


 
disseny web _ david pérez