ESP I CAT I ENGI Artefactum  I  Agenda  I  Projectes  I  Mediació  I  Creació  I  Workshops  I  Càpsules  I  Investigació  I  Contacte  I


Aprenentatges i formació

Les càpsules de formació aproximen els llenguatges de l'art contemporani al camp educatiu a través d'un abordatge experiencial, actiu i transdisciplinar.

La nostra aproximació a l'educació situa el cos i l'experiència en el centre dels processos d'ensenyament-aprenentatge, propiciant entorns lúdics i vivencials en els quals experimentar les possibilitats corporals, plàstiques, afectives i relacionals dels materials i referents amb els quals treballem.

Les càpsules proposen una metodologia performativa i corporal, atesa la imaginació, la ficció i la creació de formes artístiques com a mitjà per a suscitar aprenentatges transversals.


︎Connectar l'art amb l'educació
Treballem des de la reciprocitat entre els sabers i les pràctiques de l'art i l'educació.


︎ Crear espais transdisciplinars
Desenvolupem dinàmiques transdiciplinares que faciliten espais de diàleg i circulació entre les arts vives, visuals i plàstiques.

︎ Aprendre a través de l’acció
Proposem un tipus de pedagogia performativa en la qual no hi ha diferències entre el subjecte que actua, el subjecte que parla i el subjecte que pensa.
︎ Visibilitzar les genealogies artístiquesCompartim els referents i les genealogies artístiques i pedagògiques que fonamenten les nostres pràctiques.

︎Propiciar aprenentatges transversals Entenem l'art com un espai d'aprenentatge i experimentació que desborda la raó instrumental i proposa un desenvolupament integral de la sensibilitat.

Geometries afectives

Càpsules I art-educació

Geometries afectives proposa una relectura sensible de les gramàtiques de l'abstracció pictòrica a partir de la creació d'estructures vives que situen el cos i el moviment en el centre del treball de la forma, la línia i el color. A través de diversos materials aquesta càpsula proposa un espai transdicisciplinar on el treball formal es veu literalment esquitxat per l'axiomàtica del cos, el moviment i els afectes, desenvolupant estratègies que vinculen la creació de patrons, estructures i formes vives amb la pintura, l'arquitectura, l'escultura i la instal·lació.Referents artístics: Lygia Clark, Sol Lewitt, Monika Grzymala, Àngels Ribé, Piet Mondrian, Senga Nengudi, Bernard Piffaretti, Sophie Taeuber, Kazimir Malèvitx, etc..

︎ Fotos tallers


Mark

[Des]plegaments

Càpsules I art-educació

[Des]plegaments proposa un espai de treball multidisciplinari basat en les possibilitats plàstiques, coreogràfiques i escultòriques de les matèries tèxtils.
A partir de diferents artefactes i les seves interaccions amb el cos humà aquesta càpsula proposa una exploració de la plasticitat de la forma a través de la dansa, l'escultura, l'arquitectura efímera i la poesia visual.


Referents artístics: Loie Fuller, Isadora Duncan, Erwin Wurm, La Ribot, Trisha Brown, Lois Bourgeois, Christo Vladimirov, René Magritte, Joan Miró, Antoine de Saint-Exupéry, etc

︎ Fotos tallers


Escriptures experimentals

Càpsules I art-educació

Escriptures experimentals proposa un treball a partir de la noció de partitura que estableix un diàleg creatiu entre el dibuix, la música i la dansa. A partir de dinàmiques de composició i traducció basades en estratègies de la dansa conceptual aquesta càpsula desdibuixa les fronteres entre les arts, desplaçant els seus codis d'interpretació per a revelar relacions insòlites entre els aspectes gràfics -el traç, el gargot, la petjada i el signe- i el moviment dels cossos.  

Referents artístics: Trisha Brown, Pablo Picasso, Ivonne Rainer, Anna Teresa De Keersmaeker, Helena Almeida, Yves Klein, Tony Orrico, Merce Cunningham, Fernand Deligny, Cy Twombly, etc.

︎ Vídeo
︎ Fotos tallers

Playgrounds

Manual d’accions per agitar la ciutat
Càpsules I art-educació

Playgrounds és una caixa d'instruccions per a activar un procés d'exploració de la ciutat que adopta estratègies basades en l'art públic i la performance. A través d'un catàleg d'instruccions aquesta càpsula proposa una reflexió lúdica sobre les dimensions estètiques, polítiques i afectives dels espais que defineixen secretament les coordenades de les nostres vides.


Referents artístics: Guy Debord, Carole Douillard, Italo Calvino, Georges Perec, Àngels Ribé, Erwin Wurm, Allan Kaprow, Francis Alÿs, etc.


︎︎︎ Investigació
︎︎︎ Fotos activacions︎       ︎      ︎   ︎︎ Arte Factum
      Carrer Salvà, nº 26 

      Barcelona, 08004
︎ artefactumm@gmail.com
︎ (+34) 608595741 / 699573343

ESP I CAT I ENG


 
disseny web _ david pérez