ESP I CAT I ENGI Artefactum  I  Agenda  I  Projectes  I  Mediació  I  Creació  I  Workshops  I  Càpsules  I  Investigació  I  Contacte  I


Som un tàndem artístic que transita entre les arts, la pedagogia i el pensament crític. Les nostres propostes plantegen dispositius i situacions artístiques que interroguen el present -cultural, social i educatiu- per a propiciar processos d'aprenentatges múltiples, situats i transversals.

Entenem la creació artística com un espai per a l'exploració i articulació de comunitats d'aprenentatge a partir d'estratègies basades en la mediació, la pedagogia experimental i les metodologies de creació contemporània, incentivant pràctiques horitzontals i col·laboratives encaminades a desenvolupar coneixements situats i sostenibles.

Les nostres activitats es desenvolupen entorn de tres línies principals d'acció: investigació i creació, mediació i col·laboració amb xarxes actives, i aprenentatges i formació. Tots els nostres projectes situen el cos i l'experiència en el centre dels processos de creació i aprenentatge, combinant estratègies artístiques amb metodologies (trans)feministes que incentiven pràctiques horitzontals i col·laboratives per a teixir comunitats que treballin de forma situada.

Des de 2013 hem desenvolupat entorns de recerca col·laborativa i creació experimental com els Laboratoris Inèdits (2014-2017), L'escena en curs (2014-18) o 100 Formes de trobada (2016); projectes de mediació amb diverses institucions com Zones de Contacte (El Graner, 2019-21), Im_mediacions (Pla de Barris, 2021), Espectadors en Residència (El Graner, 2019-21), l'Escola d'Indagació (Cefire, 2019), Aparadors: una exposició d'espais (Museu Abellò, 2017-18), Fer mons (La Poderosa, 2016) o [Mu]danzas (La Casa Encendida, 2013). També hem realitzat nombrosos workshops i formacions encaminades a acostar els llenguatges artístics a diversos col·lectius. A l’àmbit de les arts vives hem creat obres com Alfabeto, Danzas Peligrosas, o This image is not available in your country.


La línia d’investigació i creació s'orienta a desenvolupar pràctiques i epistemologies situades que amplien l'horitzó de les arts com a eina de transformació social.


La línia de mediació està orientada a desenvolupar projectes socio-estètics basats en estratègies d'interseccionalitat i epistemologies situades.
 

La línia d’aprenentatges i formació ofereix eines i metodologies artístiques aplicades a contextos d’educació formal i informal. 


Mark

Hem col·laborat amb:
︎       ︎      ︎   ︎︎ Arte Factum
      Carrer Salvà, nº 26 

      Barcelona, 08004
︎ artefactumm@gmail.com
︎ (+34) 608595741 / 699573343

ESP I CAT I ENG


 
disseny web _ david pérez