I Artefactum  I  Agenda  I  Projectes  I  Mediació  I  Workshops  I  Càpsules  I  Investigació  I  Contacte  I


Art Factum és un tàndem artístic format per Esther Blázquez i David Pérez que transiten entre les arts vives, l'educació i el pensament crític. Les nostres propostes plantegen dispositius i situacions artístiques que interroguen el present -cultural, social i educatiu- per a propiciar processos d'aprenentatges múltiples, situats i transversals.

Entenem la creació artística com un espai per a l'exploració, articulació i invenció de comunitats d'aprenentatge a partir d'estratègies basades en la mediació, l'educació experimental i les metodologies de creació contemporània, incentivant pràctiques horitzontals i col·laboratives encaminades a desenvolupar coneixements situats, múltiples i sostenibles.

Les nostres activitats es desenvolupen entorn de tres línies principals d'acció. Una línia de mediació i col·laboració amb xarxes actives, una línia d'aprenentatges i formació, i una línia de creació i recerca. Totes les nostres accions situen el cos i l'experiència en el centre dels processos de creació i ensenyament-aprenentatge, combinant metodologies de creació contemporània amb metodologies (trans)feministes que incentiven pràctiques horitzontals i col·laboratives per a teixir comunitats que treballen de forma situada.

Des de 2013 hem desenvolupat projectes de mediació per a diverses institucions culturals i educatives com [Mu]danzas (La Casa Encesa, 2013), Fer mons (La Poderosa, 2016), Aparadors: una exposició d'espais (Museu Abellò, 2017-2018) o l'Escola d'Indagació (Cefire, 2019), Zones de Contacte ( El Graner, 2019-22) o Espectadors en Residència ( El Graner, 2020-22); entorns de recerca i creació experimental com els Laboratoris Inèdits (2014-2017), L'escena en curs (2014-18) o 100 Formes de trobada (2016) i nombrosos workshops i formacions encaminades a acostar els llenguatges de l'art contemporani a diversos col·lectius.
La línia de mediació està orientada a desenvolupar projectes socioculturals sobre estratègies d'interseccionalitat i epistemologies situades.La línia de formació ofereix eines i metodologies artístiques aplicades a contextos educatius formals i informals. Des de la formació del professorat, al desenvolupament de projectes en qualsevol etapa educativa.
La línia de creació i recerca s'orienta a desenvolupar pràctiques i epistemologies situades que amplien l'horitzó de les arts com a eina de transformació social.
Qui som?

Esther Blázquez
Esther Blázquez Puerto

David Pérez
David Pérez Pérez

Mark

Hem col·laborat amb:
︎       ︎      ︎   ︎︎ Arte Factum
      Carrer Salvà, nº 26 

      Barcelona, 08004
︎ artefactumm@gmail.com
︎ (+34) 608595741 / 699573343

esp I cat I eng

 
diseny web _ david pérez