ESP I CAT I ENGI Artefactum  I  Agenda  I  Projectes  I  Mediació  I  Creació  I  Workshops  I  Càpsules  I  Investigació  I  Contacte  I


Pràctiques tentaculars és un taller d'investigació adreçat a explorar col·lectivament el potencial creatiu i transformador de la mediació artística.
 Pràctiques Tentaculars
Workshop I Institut del Teatre de Barcelona Desembre 2023Com entendre els termes amb els quals ens nomenem, però també les tecnologies de poder que ens envolten, com a espais plàstics, com artefactes que poden ser intervinguts i transformats? Com utilitzar aquest engranatge i al mateix temps dur a terme un posicionament dissident o crític?

Explorarem la potència de l’art per provocar associacions insòlites i relacions inesperades. Elaborarem preguntes sobre els límits de l’artista on es puguin interpel·lar i qüestionar els modes habituals de sentir i percebre, per suscitar alteracions en les experiències perceptives i simbòliques.

Reprenem la imatge de -Figures de cordes multiespècies- de Donna J. Haraway per a repensar la mediació com un espai on entreteixir col·lectivament els llenguatges de l’art. Entre el joc, l'escolta i la provocació aquesta imatge ens revela la mediació com una coreografia imprevisible de moviments, posicions, maniobres i visions que es tiben, s'entrecreuen i es componen en un exercici múltiple. Amb aquesta metàfora us convidem a entrar en un espai híbrid i mutant on partim d'allò més material immediat, el cos i els afectes, per compondre la subjectivitat singular i col·lectiva.
 

Mark

︎       ︎      ︎   ︎︎ Arte Factum
      Carrer Salvà, nº 26 

      Barcelona, 08004
︎ artefactumm@gmail.com
︎ (+34) 608595741 / 699573343

ESP I CAT I ENG


 
disseny web _ david pérez