ESP I CAT I ENGI Artefactum  I  Agenda  I  Projectes  I  Mediació  I  Creació  I  Workshops  I  Càpsules  I  Investigació  I  Contacte  I


La utopia paral·lela és un projecte d'art públic i escena expandida desenvolupat en Espacios Revelados Lima 2021-22, una iniciativa de la fundació Siemens Stiftung en col·laboració amb el Centre Cultural de la Universitat del Pacífic i el Goethe-Institut de Lima.


 


︎︎︎ Película documental -en postproducció-
︎︎︎ Programa Laboratorial

︎︎︎ Flayer convocatòria
︎︎︎ Web de Espacios Revelados
︎︎︎ Instagram de La Comuna
La utopia paral·lela
Creació/mediació I Espacios Revelados Lima
Nov. 2021 — Feb. 2022 


La utopia paral·lela és un projecte que se situa en la intersecció de l'art i la pedagogia radical per tal d’activar un procés de creació i aprenentatge col·laboratiu entre estudiants de diverses disciplines artístiques.

El projecte convida a un grup d'estudiants a habitar un antic edifici patrimonial abandonat amb l'objectiu de propiciar un procés de recuperació col·lectiu del Colegio Real de la UNMSM.

El desenvolupament d'un Programa d’Estudis (Ú)tópics és l'excipient per a produir un procés de re-apropiació on realitat i ficció, memòria i imaginació, desitjos i necessitats concorren en la creació d'un nou personatge col·lectiu: una comuna d'artistes que pren les dependències del Colegio Real com a seu, i el districte de Barrios Altos com a teatre d'operacions.

Laboratori de creació. Novembre de 2021. 
A través de processos de recerca, intervencions artístiques i trobades amb la comunitat, La Utopia paral·lela es proposa com un artifici socio-estètic que revela la història i el futur del Col·legi Real, un emplaçament colonial del segle XVI situat en el centre de la ciutat de Lima.

Introduint presències, veus i cossos que dissolen els murs que han mantingut a aquest espai en incògnit, els joves integrants de la comuna ens conviden a reflexionar sobre el passat i l'avenir del Col·legi Real de la UNMSM, connectant la seva història amb les memòries, somnis i necessitats de les comunitats locals a través d'intervencions artístiques.

La creació col·lectiva d'un Centre Cultural Autogestionat és la fórmula triada per a materialitzar un conjunt d'accions artístiques - exposicions, performances, instal·lacions i activitats culturals- que resignifiquen i recuperen el Col·legi Real per a la comunitat de Barrios Altos.

El projecte es proposa com un artifici socio-estètic que, al mateix temps que revela les petjades de la història, ens convida a projectar imatges de futur a partir de la possibilitat de cohabitar espais abandonats.Exposició. Febrer de 2022.

Activitats culturals. Febrer de 2022.


Mark

︎       ︎      ︎   ︎︎ Arte Factum
      Carrer Salvà, nº 26 

      Barcelona, 08004
︎ artefactumm@gmail.com
︎ (+34) 608595741 / 699573343

ESP I CAT I ENG


 
disseny web _ david pérez