ESP I CAT I ENGI Artefactum  I  Agenda  I  Projectes  I  Mediació  I  Creació  I  Workshops  I  Càpsules  I  Investigació  I  Contacte  I


La lluna en un cove és un laboratori de creació multidisciplinària desenvolupat dins del projecte Culturnautes del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona amb infants del 6 a 14 anys.

︎︎︎ Web CCCB: Vídeo i imatges
︎︎︎ Odradek: recerca relacionada La lluna en un cove
Mediació I CCCB
Juliol de 2022Què té a veure una alga amb una forquilla? Una roca amb un ordinador? Un cocodril amb una catedral, o la lluna amb un cove? De totes les nostres facultats la fantasia és la més lliure i subversiva. Si la imaginació veu, la fantasia, la creativitat, i la invenció pensen el món per produir associacions insòlites, ordres diversos i realitats paral·leles. El seu exercici albira noves maneres de pensar, fer, veure i relacionar-nos amb les coses i els éssers del món, ampliant el repertori d'allò possible, d'allò visible, d'allò audible i d'allò nomenable.


El museu efímer de La lluna en un cove explora la potència del pensament fantàstic per a provocar associacions insòlites i relacions poètiques a partir de la capacitat dels objectes per a induir experiències sensorials i simbòliques. A través de jocs d'associació, assemblatge i composició que treballen de forma lúdica i globalitzada les arts, les estacions del museu proposen un entorn multidisciplinari que estimula la creativitat, la fantasia i la imaginació dels infants.El projecte es basa una metodologia de treball que explora les qualitats materials, visuals, plàstiques i cinètiques dels objectes per induir experiències creatives i sensorials que amplifiquin els aprenentatges, obrint un ampli ventall de possibilitats a través de jocs basats en la manipulació i el (con)tacte -l'escultura efímera i el teatre-, el moviment -la dansa-, la composició -la poesia visual-, o la paraula -la literatura potencial-. L'exploració d'aquests aspectes a les diferents sales del museu esdevé el motor per estimular un entorn de creació multidisciplinària que incorpora el plaer corporal, el joc i la cooperació com a elements principals dels processos d’aprenentage i significació del món.


Mark

︎       ︎      ︎   ︎︎ Arte Factum
      Carrer Salvà, nº 26 

      Barcelona, 08004
︎ artefactumm@gmail.com
︎ (+34) 608595741 / 699573343

ESP I CAT I ENG


 
disseny web _ david pérez