ESP I CAT I ENGI Artefactum  I  Agenda  I  Projectes  I  Mediació  I  Creació  I  Workshops  I  Càpsules  I  Investigació  I  Contacte  I


Fahrenheit 356 és un laboratori orientat a desenvolupar la metodologia per a la creació d'una biblioteca dins del projecte Interseccions de l'Ajuntament del Prat de Llobregat. El laboratori neix de la necessitat de crear un espai de disseny col·laboratiu entre Interseccions, l'Institut del Prat, el Teatre de l'Artesà i l'Espai Cultural del Cèntric per a projectar la creació d'una biblioteca.Interseccions, El Prat de Llobregat, juliol-set, 2020.
Faharenheit 356
Laboratori de codiseny I Interseccions
Juliol-Sept 2020Fahrenheit 356 és un laboratori de disseny col·laboratiu que navega entre la utopia d'una biblioteca com a espai a imaginar i inventar col·lectivament, i l'heterotòpia dels llibres com a artefactes que recull els relats i espais imaginats per la cultura.

El laboratori pren de la metàfora tèrmica de la cèlebre novel·la Fahrenheit 451 de Ray Bradbury, per a repensar el paper del llibre, la ficció, la lectura i l'art com a elements activadors i aglutinants de l'ecologia cultural pratenca a partir del disseny d'una biblioteca pública. Si els 451 graus fahrenheit de la novel·la indiquen la temperatura de combustió del paper i al·ludeixen a la tirania d'un món on els llibres són perseguits, els 356 graus del laboratori apunten al procés de fusió d’una massa de papers i rols: el conjunt d’agents, cossos, institucions i tecnologies que participen en la invenció del nou espai bibliotecari. Una aliança que situa a Fahrenheit 356 com a oportunitat per a repensar la futura biblioteca com a espai d’expressió i vehicle comunitari.

Com crear aliances a llarg termini entre agents, institucions i col·lectius del Prat a través del procés de creació de la biblioteca? Com convidar a la ciutat a l'experiència de la lectura? Com fer de la nova biblioteca una lent d'expressió de la diversitat i la cultura local? Com acollir i cuidar els sabers perifèrics, ocults o dispersos? Com articular la nova biblioteca amb les comunitats educatives i l'escena artística de la ciutat? Com fer de les arts, la lectura i la ficció un motor per a desenvolupar una biblioteca viva i plural?
︎       ︎      ︎   ︎︎ Arte Factum
      Carrer Salvà, nº 26 

      Barcelona, 08004
︎ artefactumm@gmail.com
︎ (+34) 608595741 / 699573343

ESP I CAT I ENG


 
disseny web _ david pérez