ESP I CAT I ENGI Artefactum  I  Agenda  I  Projectes  I  Mediació  I  Creació  I  Workshops  I  Càpsules  I  Investigació  I  Contacte  I


Assembly és un laboratori d'arxiu-ficció que assaja modes d'ocupa(acció) creatius de l'assemblea per a reflexionar sobre el nou paradigma pedagògic que desencadenen les mobilitzacions de les estudiants de l'Institut del Teatre de Barcelona.


︎︎︎ Programa AssemblyAssembly: el parlament dels cossos
Workshop I Institut del Teatre
Desembre 2021


En anglès el terme "assembly" serveix tant per anomenar una reunió de persones com un muntatge d'accions, parlaments o cossos. Una assemblea és un teatre, un assemblatge, un cos cíborg que aplega extensions i pròtesis i, per descomptat, una història que pot ser reconstruïda a partir de les petjades i documents que deixa en el món. Si els esdeveniments desborden la matriu de qualsevol relat, els documents són els fòssils a partir dels quals podem reconstruir una història, un relat o un nou cíborg que reuneix extensions fantàstiques, lligant els "fets" amb les mateixes ficcions que albiren els cossos.

Aquest workshop proposa justament habitar aquesta ambigüitat per a remuntar la història, lligant els esdeveniments a la seva reconstrucció creativa per a reflexionar sobre el nou paradigma pedagògic que s'esdevé de les mobilitzacions de les estudiants de l'IT.
Si una imatge val per mil paraules, la imatge que proposa habitar Assembly és la d'un teló que s'aixeca per a descobrir-nos com a espectadores-actrius d'una història que succeeix a banda i banda de l'escena: una assemblea del present que indaga sobre una assemblea del passat, i una assemblea del passat que convoca a una assemblea del present. Un escenari incert on el concurs d'un futur imaginat pot fer-nos saltar a noves realitats per les quals val la pena continuar la lluita. Així doncs, s'aixeca el teló perquè el parlament dels cossos -passats, presents i futurs- renovin les imatges del món.


Mark

︎       ︎      ︎   ︎︎ Arte Factum
      Carrer Salvà, nº 26 

      Barcelona, 08004
︎ artefactumm@gmail.com
︎ (+34) 608595741 / 699573343

ESP I CAT I ENG


 
disseny web _ david pérez